0
0
Subtotal: RM0.00
No products in the cart.

Tips “PELIK” Dari Orang Jepun Yang Anda Boleh Lakukan Apabila Kucing Hilang

Facebook
Twitter
WhatsApp

Posted by Amirul Ridhuan — 3 hours 17 minutes ago

Sebagai pemilihara kucing pasti sangat risau apabila Si kucing peliharaan anda tiba-tiba hilang dari rumah. Pantang pintu rumah terbuka sikit je, zzuuupp…!! pasti lesap. Kalau bernasib baik selalunya akan pulang pada hari yang sama. Namun, ada juga yang memakan masa berminggu-minggu. Apa yang paling menakutkan jika Si Bulus langsung tidak pulang-pulang ke pangkuan pemilik. Ia adalah satu masalah yang sukar untuk diselesaikan.

Menurut pengguna Twitter @charlie0816 yang berasal dari Jepun, dia telah mencuba satu teknik yang agak pelik iaitu bercakap dengan kucing di jalanan supaya menyuruh kucingnya pulang ke rumah.

Terjemahan: “Jadi malam tadi, saya pergi ke kedai terdekat rumah dan cuba bercakap dengan kucing-kucing jalanan yang berada di sana. Kemudian pagi ini kucing kami pulang ke rumah.” kata Charlie

Apakah ini suatu kebetulan?

Apa yang lebih memeranjatkan adalah sebenarnya ramai juga yang telah mencuba kaedah ini walaupun ia agak pelik.  

Kes kehilangan kucing semakin menjadi-jadi

Anda boleh nilai sendiri seperti gambar di bawah. Kes kehilangan kucing bukanlah satu fenomena yang asing.

Apakah persediaan yang boleh dilakukan?

Sedia maklum bahawa produk pet tag telah lama berada di pasaran. Kebiasaannya, ia mempunyai ukiran nombor telefon pemilik kucing agar mudah untuk dihubungi sekiranya mereka dijumpai oleh orang awam.

Produk Baru Ciptaan Dua beradik

Dua beradik yang berasal dari Negeri Sembilan, Zai dan Mirul mula mendapatkan idea bagi mencipta sebuah produk aksesori kucing ketika mereka membela dua ekor bulus berumur 3 bulan pada pertengahan tahun ketika negara dilanda wabak Covid-19. Sebagai pemilik baru bagi haiwan comel ciptaan tuhan, perasaan risau membuak-buak apabila si bulus sering berkeliaran di luar rumah. Dan setelah berkali-kali membuat kajian terhadap kelemahan produk sedia ada di pasaran, akhirnya ilham tercetus untuk mencipta sebuah produk yang mampu membantu pemilik haiwan untuk menemui anak bulus mereka yang hilang.

Memperkenalkan Bulushome Pet Tag!

FUNGSI TERHEBAT

Lokasi dimana kucing anda diimbas juga akan dihantar secara automatik ke telefon pemilik kucing sebaik sahaja QR kod tersebut diimbas.

Bayangkan..

Sedang asyik kucing anda mengiau-ngiau sana sini mencari jalan pulang. Tiba2 ada seseorang menjumpai kucing anda di Jalan Hang Tuah dan mengimbas QR Kod tersebut. 

Emel juga akan dihantar secara automatik ke telefon bimbit anda yang memberitahu bahawa kucing anda telah ditemui. LOCATION MAPS ke Jalan Hang Tuah juga akan desertakan.

Jadi anda boleh bergegas ke kawasan tersebut untuk mencari kucing anda. HEBAT BUKAN!

Tunggu apa lagi, tekan butang di bawah untuk info yang lebih menarik mengenai alat ini!

Loading product page

PROCESSING…..

Accessing Pet Profile...